Fredagen den 24 mars 2023 var det dags för slutseminarium för projektet ”Lokalproducerat på bordet”.
Projektets övergripande syfte har varit att ge livsmedelsproducenter och livsmedelsförädlare fler kanaler för att nå ut med sina produkter till slutkonsument. Projektet har löpt över två år med hjälp av finansiering från europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling efter beviljande av Länsstyrelsen Västra Götaland.
Gröna Klustret Nuntorp har varit projektägare med Skafferi Värmland och Bistro & Skafferi Nuntorp Gård som parter och medfinansiärer.
Projektet har bestått av tre olika delar: att bygga upp en grossistverksamhet för storkök, att bygga upp en gårdsbutik för försäljning av lokala produkter till privata konsumenter samt att anordna matlagningskurser med lokala råvaror i fokus.
GROSSIST
Skafferi Väst levererar sedan juni 2022 lokalproducerade varor till alla kommuner i Dalsland samt till Säffle kommun.
GÅRDSBUTIK
I juni 2022 öppnade Skafferi Nuntorp Gård i Brålanda sin butik fylld med lokala råvaror för allmänheten.
PROVKÖK
Provkök/Kompetensverkstad med matlagning på lokala råvaror har hållits med storkökspersonal från Färgelanda, Mellerud och Bengtsfors.
SLUTSEMINARIUM
Fredagen den 24 mars hölls slutseminariet i projektet på Nuntorp Gård i Brålanda. En fullspäckad förmiddag med projektrapportering, inspirationsföreläsning, diskussioner och provsmakning!
Anna Johansson från Skafferi Nuntorp Gård berättar om uppbyggnaden av gårdsbutiken.
Jonas Enström från Skafferi Väst berättar om hur grossistverksamheten har byggts ut.
Karl Thorbjörnson, försäljningschef på Marine Taste inspirerade åhörarna med sin föreläsning.
Paus med idéutbyten – Gunnar Olsson, projektledare och Anna Johansson, Skafferi Nuntorp Gård.
PROVSMAKNING: Sjöpungslasagne och musselfärsbollar
Soppa gjord på lokalodlade linser.
Dags för provsmakning!
Glada deltagare vid salladsbordet!
Härlig kålpudding med lokalodlad vitkål och blandfärs från Brålanda.