Ny verksamhetsledare på plats

Vi hälsar Carin Alfredsson varmt välkommen till Gröna Klustret Nuntorp!

Det ska bli otroligt roligt och utmanande att komma in i verksamheten och verka för det som ligger mig allra närmast om hjärtat – de gröna näringarna.

Jag är husdjur- och livsmedelsagronom och började min bana på Hushållningssällskapet i Vänersborg 1996 som småföretags-utvecklare i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga. Därefter har jag varit verksamhetsledare för två leaderområden; Kärnan i Västra Götaland samt Norra Bohuslän. De senaste 14 åren har jag arbetat på Jordbruksverket med i första hand frågor som rör Leader och lokalt ledd utveckling.

Jag kommer att börja med att lyssna in de lokala behov och utmaningar som skogs- och jordbruksföretag har i vårt område och skapa nödvändiga kontakter. Jag kommer att sitta både på Nuntorp och på Innovatum Science park i Trollhättan. Två kreativa miljöer där de gröna näringarna och innovationer kan mötas.

Det är imponerande vad Gröna klustret har åstadkommit på kort tid. Nu fortsätter vi att utveckla verksamheten med ännu mer spännande utvecklingsprojekt, där vi bryter ny mark för att åstadkomma en grön och lönsam omställning, utveckla nya grödor, djuruppfödning samt förädlade produkter samt förhoppningsvis bli en plattform för utveckling av skogsnäringen i Västra Götaland, vilket känns extra spännande. Vi ska sprida inspiration och skapa nyfikenhet, och vara en mötesplats för tankar och nya idéer som stärker de gröna näringarna!