Den 12 maj anordnade vi vårt första event, ” Framtid på Nuntorp”. Det blev en lyckad dag då över 1500 personer kom och besökte oss och vädret visade sig från sin bästa sida. Vi ville skapa ett evenemang där alla kände sig välkomna och att det skulle finnas något både för stor och liten.

De sex maskinfirmor som finns i området var på plats vilket var väldigt uppskattat. Bland utställarna fanns också ett 30 – tal lokala företagare där flertalet var mathantverkare. Några ”knallar” från förr var också på plats. Började magen att kurra så fanns det hamburgare från Eventorps gård och Dalbo gille hade ordnat fika, korv och våfflor. De bakade också brödkakor på löpande band. Torggummans ägg och Dalspira bjöd på smakprov av deras produkter.

Dinglegymnasiet och Sveriges lärlingsgymnasium fanns på plats för att informera och inspirera om förhoppningsvis en etablering på Nuntorp. Besked kommer i månadsskiftet september/oktober.

För barnen fanns bland annat en tipspromenad och vinsten var tramptraktorer som maskinfirmorna skänkt. Under dagen kunde barnen provköra dessa traktorer på en bana. Där var det fullt ös hela dagen! Vid ridhuset hade DHSK ( Dalslands hästsport ridklubb ) ordnat ett flertal aktiviteter för barnen, bland annat ponnyridning.  Det blev väldigt populärt och kön var lång under hela dagen.

Önskade man att träffa smådjur som kaniner, kalvar och höns så hade man möjlighet till det också.

TACK säger vi till ALLA som bidrog till att göra ”Framtid på Nuntorp” så lyckad!

Vill du se bilder från dagen så gå in och kika här. https://gronaklustret.se/galleri/